Лунният календар е по-древен от слънчевия. Още в  древен Рим

...
Лунният календар е по-древен от слънчевия. Още в  древен Рим
Коментари Харесай

Влиянието на Лунните ритми върху човека

 show_earthmoonsun
Лунният календар е по-древен от слънчевия. Още в  античен Рим след всяка нова луна свещениците обществено са съобщавали началото на месеца, определяли са датите на лунните етапи.

В нумерологията Луната се отбелязва с   двойка – признакът на непостоянството и променливостта. Символиката на двойката  е в това, че  действието на Луната се демонстрира във взаимоотношението, или в  прехода от едно положение – към противоположното.

Най-очевидният образец е  над главите ни, смяна на формата, както и земните приливи и отливи. А най-близкият метод за предаване на вътрешната същина на измененията – това е нашето дихание. В края на краищата, вие забелязвате  по какъв начин естествено се прави акцент върху издишването, до момента в който при поемане това е съвсем невероятно.

Може би това не е толкоз явно, само че седмиците и месеците – също са образувани от Луната.

Четири седмици за месеца – това са етапите на Луната, а самият  месец – времето от едно съединяване на Слънцето и Луната до идващия. По този метод са  подредени галактическите часове. Какво ни споделят те? На първо място – за времето на начинанията и достиженията. Освен това, всяка позиция и ъглов аспект със Слънцето образуват специфична връзка, въодушевление, които по един или различен метод провеждат земните каузи.

Лунният календар е по-древен от слънчевия. Още в  античен Рим след всяка нова луна свещениците обществено са съобщавали началото на месеца, определяли са датите на лунните етапи. От антични времена хората са живеели тъкмо в сходство с лунните ритми, те са разбирали, че въздействието на Луната върху Земята не е по-слабо  от това на Слънцето. Въпреки, че лунният календар е по-сложен в отчитането на датите, тъй като в всекидневието всичко  по-лесно се регистрира благодарение на слънчевия календар.

Естеството на лунните дни значително дефинира нашето държание. От етапа на Луната зависи  енергийното положение на организма, степента на неговата жизнеспособност и интензивност.

Всеки месец ние прекосяваме през непрестанно изменящ се набор от галактически ритми и сили, които доста въздействат на физическото и ни и прочувствено положение, а парадоксът е, че ние надали ще видим това, основно заради въздействието на тази глобалност върху всеки и всичко.

Просто следвайки интуитивните подтици, вие се подчинявате на лунните ритми. Ако просто твърдо и ментално планирате  своята активност, можете да попаднете в „ потока “ или да тръгнете против „ потока “.

Има хора, които  даже и  без познания за лунния календар живеят в цялостно сходство с него. Като предписание, това са  доста хармонични хора. Тяхната вътрешен глас е развита и те се са привикнали да я слушат.

Всеки лунен месец е живот в миниатюра, раждане, напредък, разцвет и напреднала възраст. Тези етапи са отразени в нашия живот и в делата ни. Гледайте себе си. Изучавайте  себе си, узнавайки  качествата си и откривайте новото – това е най-вълнуващата активност!

И когато научите своите особености, можете да намерите  метод да коригирате нежелателните  реакции, знаейки тяхната причина. Но този развой не е машинален, а  креативен, тъй като всички ние сме неповторими персони.

При възходяща Луна нашият организъм натрупва сила, и  натоварванията са нежелателни, защото това може да докара до безсилие. В това време отслабва имунната система, а даже и леки болести се понасят  зле.

При намаляваща Луна организмът  естествено и леко изразходва  сила. Лесно се понасят натоварвания, болки, инфекции. Ето за какво медицински процедури и хирургически интервенции се понасят добре от организма в  намаляваща Луна. Разбира се, това са единствено общи насоки,  за значими каузи е нужна разчетна карта.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР